El passat dilluns 28 de novembre els nens i nenes de Cicle Mitjà vam anar a Bigues i Riells a conèixer l'elaboració de l'oli.
Quan vam arribar i després d'esmorzar a la mateixa localitat, els monitors ens van portar a veure el trull artesanal de Can Saperes. Allí vam poder veure els diferents processos d'elaboració de l'oli: la pesada a la bàscula, trituradora, batedora, premsada separació de líquids i emmagatzematge de l'oli.
Després vam anar a Can Ribas, allí vam observar les diferents oliveres i vam poder recollir olives, les poques que n'hi havia, amb unes borrasses. També vam aprofitar que estàvem envoltats d'un gran paratge natural per fer una petita sortida al bosc per buscar plantes aromàtiques i poder preparar unes autèntiques olives macerades. I com no podia ser menys, després de dinar vam fer un petit foc de camp on vam torrar pa i vam poder degustar l'oli. Què estava boníssim! I a més ens van donar un regal, una ampolleta d'oli d'oliva de Can Ribas.
A continuació us deixem un petit recull fotogràfic de com va anar aquest bonic dia.
Sortida a Can Ribas. Album fotogràfic |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada